Beelddenken

Beelddenken is veel meer dan het denken in beelden. Beelddenken is denken in beelden en gebeurtenissen. Beelddenken is de voorkeur om visueel en associatief (onbewust en vanzelfsprekend) je informatie op te nemen, te verwerken en te onthouden. Beelddenkers zijn vaak creatieve, slimme, gevoelige kinderen met een eigen manier van communiceren. Ik zal de term beelddenker vaker gebruiken zonder hiermee iemand in een hokje te willen plaatsen. Ze kunnen erg snel denken en oplossingen al voor zich zien, maar hier vaak geen verklaring voor kunnen geven.

Beelddenken is een talent!

Beelddenkers zijn veelal unieke talentvolle mensen. Het is leuk en uitdagend om een beelddenker te zijn. Maar het kan het ook erg lastig zijn! Weet jij al hoe je jouw talent kunt gebruiken of loop je vooral tegen (leer)problemen aan? Bij Ontwikkeling in beeld help ik jou, als beelddenker, met visuele geheugentechnieken en leerstrategieën. Het gaat niet om de lesstof, maar om de manier waarop het aangeboden wordt.

Ieder mens heeft een voorkeur voor het opnemen, verwerken en onthouden van alle aangeboden informatie. Je kunt een voorkeur hebben voor horen, voelen, denken en zien. Heb je een duidelijke voorkeur voor zien en ben je dus heel visueel ingesteld, dan ben je mogelijk een beelddenker.

Een voorbeeld. Denk aan het woord boom. Wat zie je?
Zie je de letter: B-O-O-M of zie je een plaatje van een boom?

Wat is beelddenken?

Hoe herken je een beelddenker?

Individueel beelddenkonderzoek

Wereldspel