Vakantie

Vanaf week 30 tot en met week 33 is mijn praktijk gesloten.

Vanaf maandag 19 augustus ben ik weer via de telefoon en mail te bereiken.

Read more

Nieuwe groepstrainingen als voorbereiding voortgezet onderwijs

Zit uw zoon of dochter in groep 8 en wilt u dat ze dat ze goed voorbereid starten op het voortgezet onderwijs….. schrijf uw kind in voor de groepstraining: Voorbereiding voortgezet onderwijs. De trainingen vinden plaats in Wierden.

Jongeren weten vaak nog niet hoe ze moeten leren. Ik ga aan de hand van de “LEREN LEREN” methode van Instituut Kind in Beeld, samen met uw kind aan de slag. Naast het leren leren, kijk ik  met uw kind naar zijn/ haar favoriete leeringang. Zo kunnen ze het beste uit zichzelf halen en met zelfvertrouwen hun nieuwe schoolfase ingaan.

De trainingen starten op donderdag 23 mei en woensdag 5 juni. Meer informatie over de “LEREN LEREN” methode, kunt u vinden op de pagina LEREN LEREN van mijn website. Tevens kunt u contact met mij opnemen via telefoon of mijn contactformulier.

Read more

Cursus kindertekeningen begrijpen en lezen

Vandaag ben ik begonnen met de cursus: Kindertekeningen lezen & begrijpen van Kinderen beter begrijpen. Deze cursus wordt gegeven door Eveline Ruitenberg.

Kinderen tekenen overal. Bv op school, thuis of straat. Met iedere tekening laat een kind iets van zichzelf zien. Wat haar bezighoudt en hoe ze zich voelt. Dit is beeldentaal. Om deze taal te leren begrijpen, lijkt me bijzonder. Je stapt binnen in de belevingswereld van een kind. Je weet wat een kind zegt zonder dat het woorden gebruikt.

Deze cursus kan ik goed gebruiken tijdens mijn werk met kinderen. Voor sommige kinderen is het lastig om te verwoorden wat ze voelen en denken. Na het volgen van deze cursus kan ik naast het toepassen van het wereldspel ook tekeningen van een kind gebruiken. Ik heb er erg veel zin in!!!

Read more