Dit ben ik!

Over mij

Mijn naam is Anouk Stam. Ik heb in 2001 de opleiding HBO-SPH afgerond. Vervolgens heb ik op verschillende plekken gewerkt, waaronder in het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs. Uiteindelijk ben ik al ruim 20 jaar turncoach en de laatste jaren doe ik dat op topsportniveau. Tijdens deze trainingen ben ik steeds samen met de turnster opzoek naar de voor haar best passende manier om bepaalde oefeningen aan te leren en te perfectioneren. Hierbij maak ik gebruik van verschillende leeringangen, zoals zien, gehoor of voelen/ervaren.

Ik ben getrouwd met Marcel en wij hebben 2 dochters. Onze jongste dochter is een beelddenker. Hierdoor had zij veel moeite met schoolvakken. Onze dochter is begeleid door een beelddenkcoach. De manier waarop zij begeleid werd, had veel effect. Dit heeft mij geïnspireerd om de cursus “LEREN LEREN” methode en de expert “beelddenkcursus” te volgen bij Marion van de Coolwijk. Nadat ik beiden met goed gevolg heb afgerond, ben ik via mijn praktijk kinderen en jongeren gaan begeleiden, waarbij het cognitief (lerend) talent niet tot uiting komt. Vaak zijn dit kinderen waarvan de leraar of ouders zeggen: “Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.”

Mijn doel is jongeren te begeleiden die moeite hebben in het reguliere onderwijs en hen te inspireren om leren weer leuk te vinden. Ik vind dat alle kinderen met plezier naar school horen te gaan en draag daar graag  mijn steentje aan bij.